Adress
Metallgatan 1, 262 72 Ängelholm, Sverige

Telefon
+46 704 02 52 52

  • en
Solpaneler på åker

Solid vind och sol lanserar PPA plattform

båstad livs ab solid


Solid Vind och Sol har investerat i, och är medgrundare till en ny svensk PPA plattform. Plattformen möjliggör för köpare och säljare av el, som utvinns från solparker i Sverige, att mötas i en objektiv och strukturerad miljö utan mellanhänder.  För Solid innebär detta ett naturligt steg i att kunna erbjuda solel direkt till slutkonsument.


Om Plattformen 

Plattformen, som lanseras under Q1 2024, kommer att tillgodose den ökade efterfrågan från företag i Sverige att teckna elavtal på ett enkelt och smidigt sätt, för leverans av el från svenska solparker. Ett effektivt kostnadsplanerande, i kombination med spårbarhet av ursprunget från den producerade elen har allt större vikt för många svenska bolag. Detta eftersom fler och fler vill ställa om till lokalproducerad och grön el. Initiativet bakom plattformen var resultatet av diskussioner med internationella aktörer intresserade av solparker på den svenska marknaden, där avsaknaden av ett fungerande PPA system blev uppenbart.

 

Plattformen fyller ett behov på energimarknaden som vi på Solid länge velat hitta en lösning på. Det är fortfarande en ineffektiv energimarknad ur många vinklar, – i och med denna lösning tar vi ett första steg mot en mer effektivt energimarknad med spårbarhet och transparens.”  – Thomas Ekelöf, Solid Vind och Sol

 

Flertalet aktörer, bland annat Opportun Capital Partners, Tempo Båstad samt mark- och fastighetsägare har bidragit till utvecklingen av plattformen.

 

 

Celia Ovansjö, Pressansvarig

Mail: celia@solidvindsol.se