Adress
Metallgatan 1, 262 72 Ängelholm, Sverige

Telefon
+46 704 02 52 52

  • en
Solpaneler på åker

Två nya solparker på köpsolel.se

Idag har två stycken nya producerande solparker lagts till på PPA plattformen köpsolel.se

 

Den första solparken är Holmana i energizon 4, med en årlig produktion om 1 miljon kilowattimmar. Solparken är redan igång och producerar el sedan Q2 2023.

 

Den andra solparken är Ryd solcellspark i energizon 4, med en årlig produktion om 1,17 miljoner kilowattimmar. Solparken är redan igång och producerar el sedan Q2 2023.

 

Köpsolel.se möjliggör för köpare och säljare av el, som utvinns från förnybara energikällor i Sverige, att mötas i en objektiv och strukturerad miljö utan mellanhänder.  För Solid innebär detta ett naturligt steg i att kunna erbjuda solel direkt till slutkonsument.

 

Plattformen

Plattformen tillgodoser den ökade efterfrågan från företag i Sverige att teckna elavtal från förnybara tillgångar på ett enkelt och smidigt sätt.

 

Ett effektivt kostnadsplanerande, i kombination med spårbarhet av ursprunget från den producerade elen har allt större vikt för många svenska bolag. Detta eftersom fler och fler vill ställa om till lokalproducerad och grön el. Initiativet bakom plattformen var resultatet av diskussioner med internationella aktörer intresserade av solparker på den svenska marknaden, där avsaknaden av ett fungerande PPA system blev uppenbart.

 

Flertalet aktörer, bland annat Opportun Capital Partners, Tempo Båstad samt mark och fastighetsägare har bidragit till utvecklingen av plattformen.


Johan Ovansjö, Solid Vind och Sol

Mail: johan@solidvindsol.se